google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възпитаниците на Неманя Миланович с важна крачка към елита

Крумовград записа успех с 2:1 в домакинството си на Етър Велико Търново. Нападателят Мартин Сораков бе големият герой за отбора, вкарвайки и двете попадения. Точен за “виолетовите” пък бе Мартин Тошев. В края на срещата червен картон от състава на гостите получи Мариян Иванов за груб фаул срещу Джеферсон Манярес.

С този успех отборът на Крумовград събра 51 точки и заема 4-ото място в класирането на Втора лига. Предвид факта, че първият и третият в класирането – съответно ЦСКА 1948 II и Лудогорец II, нямат право на промоция за елита, то отборът на Неманя Миланович е много близо до място във висшата ни дивизия.

Първото полувреме на срещата в Крумовград не предложи попадения. След почивката Мартин Сораков, който играе под наем в тима на домакините от Славия, вкара два гола в рамките на шест минути.

В 70-ата минута Мартин Тошев върна интригата с гол от дузпа. Етър обаче не успя да стигне до изравнителен гол до края на мача.

Така “виолетовите” останаха с 57 точки на 2-рото място във Втора лига класиране. В следващия кръг те приемат Спартак Плевен и при успех ще си гарантират мястото в efbet Лига.