Крушарски: Нека да направим Регионална лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив Пловдив би подкрепил идеята на Цървена звезда за въвеждането на Регионална лига – Изток, в която да участват отбори от Сърбия, Румъния, Унгария и България. Миналата седмица президентът на Звезда – Звездан Терзич презентира идеята за създаването на подобрен международен турнир. Желанието му е мотивирано от очакваните промени в европейските клубни турнира, настъпили заради пандемията от коронавирус.

“Защо да не си направим една Регионална лига – Изток, където да се състезават отбори от Сърбия, Румъния, Унгария и България? Всяка от тези страни ще класира по четири отбора, така в състезанието ще участват 16 тима. Сигурен съм, че към турнира ще има сериозен интерес. Очакваме в скоро време да говорим с УЕФА по тази тема. Обсъжда се и обща лига между Белгия и Холандия. Тогава и стадионите ни ще са по-пълни“, – казва президентът на сръбския гранд Звездан Терзич

“Това е чудесна идея и аз бих гласувал “за”, ако ни потърсят мнението. Още покойния Иван Славков искаше да се създаде Балканска лига. Такъв турнир ще е от голяма полза на за нашите клубове. По този начин отборите ще свикнат да играят сряда – събота” – казва Христо Крушарски.