google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде преснконференция преди утрешния мач срещу Локомотив (Пловдив) – финалът за Купата на България. Срещата е от 19:15 ч. на стадион “Васил Левски”.

“Предстои най-хубавият момент. Това е най-важният двубой за нас. Имаме привилегията да се борим за трофея. Виждам голяма мотивация както в отбора, така и сред феновете. Имаме голямата мотивация да спечелим трофея. Всички футболисти са здрави. Нямаме проблеми с картони и контузи”.

“Това е финал в един двубой като късметът и вдъхновението са важен фактор. Работихме по тактическите детайли, но как ще изглеждаме утре, зависи от играчите. Отлично сме запознати колко агресивен отбор е Локомотив (Пловдив) и каква преса прилага особено в центъра на терена. Те обичат единоборствата и това е част от стила им. Внимателно сме ги разучили. Това, че има очаквания към нас, трябва да бъде допълнителна мотивация. Прави ми впечатление, че сред привържениците има голямо настроение. Всички трябва да са позитивни”.

Милош Крушчич сподели, че ако ЦСКА спечели Купата на България, то сезонът ще бъде добър за клуба. Той продължи, говорейки за развитието на отбора.

“Виждаме как тимът прогресира с всеки изигран мач. Всички израстваме заедно. Моето голямо желание е да спечелим Купата, което да ни даде допълнителна инерция за бъдещето развитие на клуба. Логично е да има напрежение в ЦСКА. Ние сме свикнали на напрежението, което се създава около клуба. Щеше да е по-добре, ако мачът е с по-късен начален час. Участвахме в много трудни двубои и то в цикъл сряда-събота. Играем при температури над 30 градуса и не е лесно. Футболистите обаче имат достатъчно време да се възстановят”, заяви Крушчич.

“От значение е да не губим игрови ритъм. Иска ми се се да сме в добра физическа форма за мача. Дузпи не сме тренирали, а и първо има продължения след 90-те минути. Знам кой е добър изпълнител на дузпи. Не искам да напрягам футболистите с подготовка за дузпи”, добави наставникът на ЦСКА.