Кубрат Пулев: Искам мача, но съм отворен за разговори

Прочетена:152
Кубрат Пулев: Искам мача, но съм отворен за разговори 1
0 0

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е в очакване на двубой със световния шампион Антъни Джошуа, въпреки всички промени и неясноти около него. Кобрата обяви, че вярва в осъществяването на битката до края на година. Големият въпрос обаче е дали има как Еди Хърн и Джошуа да избегнат среща с българина, за да организират бой за обединяване на поясите в тежка категория с Тайсън Фюри. През последните дни дойдоха ясни индикации, че преговори за такава среща са били водени, което доведе до съмнения, че британецът се опитва да преметне Кобрата и да изпрати задължителния им мач във версия IBF в неясното бъдеще. Самият Кубрат изглежда, че не одобрява подони задкулисия и увери, че желая двубоят да се случи.

„Подписахме договори за този мач и всичко е готово. Работихме по неговия повече от 2 месеца и не беше никак лесно. Но сега всичко е уредено и съм готов. Не искам да чакам. Искам мача за титлата с Антъни Джошуа и ще го бия хубаво, за втори път ще загуби с нокаут. Аз съм задължителният претендент и има правила.Няма значение с кого иска да се бие той или кой иска да се изправи срещу него. Антъни Джошуа трябва да се боксира с мен“, заяви категорично Пулев.

На Кобрата беше зададен и въпрос дали би склонил да отстъпи място на Фюри, ако получи мотивиращо предложение за това. Пулев отговори, че до момента никой не е идвал при него с намерение да предлага подобна сделка, но не би станал от масата за преговори преди да чуе подробности за условията на офертата:

„Готов съм да се бия с Джошуа, но – не знам. Никой не знае, искам този мач. Когато някой дойде при мен и ми каже нещо, предложи ми нещо – може би. Не знам, но искам този мач, готов съм за него и вярвам, че ще се случи през тази година. Дълго време чаках този двубой с Антъни Джошуа. От години съм официален претендент, но съм отворен за разговори, няма проблем. Но искам този мач. Това е“.

Мениджърът на Кубрат – Ивайло Гоцев потвърди че екипът, който стои зад българина не е водил никакви разговори за отстъпление от битката и увери, че няма човек зад гърба на Пулев, който да е разколебан от желанието си да го види срещу Джошуа между въжетата.

„Фактът е, че подписахме и подпечатахме договор с Джошуа, в това няма никакъв спор. Има два отделни договора, подписани между четирима боксьори – за трети мач между Фюри и Уайлдър, като Уайлдър активира това си право. Това е общоизвестен факт. Също така има договор и между Антъни и Кубрат Пулев. Дълго време чакахме това. Няма да се откажем. Сега е наш ред за мач с Джошуа, според подписаното споразумение. Не сме получили нито дума за договор относно отказване. Никой не ни е търсил. Всички сме заинтересовани от намирането на най-скорошна дата за мач между Джошуа и Пулев“, заяви Гоцев пред boxingscene.com.

Ще успеят ли Хърн и Джошуа да преминат през законодателните спънки, които все още възпрепятстват сериозно британеца за бой срещу неговия сънародник Фюри? Може би тук е отговорът на въпроса Тайсън или Кубрат ще излезе първи в битка срещу Антъни през 2020-та година.

Сподели