Кубрат Пулев отпадна от топ 10 в класацията на “Ring Magazine”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кубрат Пулев отпадна от топ 10 на най-добрите представители на тежка категория в професионалния бокс, става видно от класацията на “Ring Magazine”. 

Най-престижната американска боксова медия обяви, че Кобрата е вече избутан от челни позиции, като е изпреварен от Майкъл Хънтър и Оскар Ривас.
Също така изданието обявява за “шампион” в дивизията Тайсън Фюри, след който се нарежда Антъни Джошуа – носителят на 3 шампионски пояса, а на трета позиция, според класацията е Дилиан Уайт, който е успял да мине пред Дионтей Уайлдър.

Следващите имена са Луис Ортис, Анди Руис, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, Майкъл Хънтър, Адам Ковнацки и Оскар Ривас.
Една от основните причини Кобрата да бъде изместен при новото подреждане в класацията е, че Пулев скоро не се е изявявал на ринга, като последната му среща се състоя миналата година, през ноември.
Що се отнася до класирането във федерациите, то там разместванията са по-тромави и най-добрият български боксьор все още е на второ място в ранглистата на IBF и задължителен претендент за титлата.
В класацията на WBA Кубрат е на 11-то място, а в WBC – на 14-то място.

В същото време Еди Хърн не престава да обмисля различни начини за това как Джошуа да се “измъкне” от битка с Кобрата. Последната идея на промоутъра включва подписване от страна на Кубрат на официален договор за мач, а после да изчака.

Припомняме, че Боб Аръм, който е промоутър на Кубрат Пулев в САЩ, е известен с голямото си влияние в професионалните боксови среди и той от своя страна също настоява за организирането на обединяващ двубой за най-важните титли в тежка категория между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Еди Хърн лично разкри това по време на финализирането на преговорите около дългоочаквания сблъсък Пулев – Джошуа.
Същевременно Хърн представлява и Фюри, който е положително настроен към идеята да се бие с Джошуа, но заяви, че да се планира подобно нещо е задължително преди това всички условности по договора за мача на Кубрат Пулев срещу шампиона на IBF, WBA и WBO да бъдат уредени.

В свое интервю пред “Seconds Out”, Еди Хърн разкри, че е осъществил връзка с промоутърската компания на Тайсън Фюри – МТК, а също така и с Боб Аръм, за да помислят за възможността да се уреди мач между Фюри и Джшоуа. Идеята се е приела добре, но Аръм е бил категоричен, че до няколко дни ще уреди срещата между Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа, а на по-късен етап ще мисли какво да направи и по другия мач.

Еди Хърн обаче е убеден, че трябва да задвижи нещата бързо, защото това е възможност, която не се появява толкова често в този спорт и не трябва да бъде изпусната. Той подчерта, че щом се говори за абсолютен световен шампион, е добре да се има предвид, че прозорецът за реализация на такъв двубой е малък и трябва да има незабавни действия. Той напомня, че тъй като Боб Аръм е промоутър и на Тайсън Фюри, и на Кубрат Пулев, нещата ще станат по-лесно, защото може да се маневрира. Хърн заяви, че в случай, че Кобрата е готов да изчака, мачът Джошуа – Фюри ще се уреди лесно за месец юни или месец юли.
Има обаче още един фактор и това е, че Уайлдър, който също иска реванш. Хърн коментира, че той може да изчака, ако трябва дори ще му бъде платено за това, като отново подчерта, че Боб Аръм, както и цялата боксова общественост, са заинтересовани британският сблъсък да бъде проведен.

Това би било един от най-великите мачове в историята на бокса. Всеки иска този сблъсък. Ако в крайна сметка Уайлдър и Фюри направят реванш, надявам се да е през юли, защото след това можем да направим мач между победителя и Джошуа през ноември или декември. Ако изчакат много за реванша, в такъв случай мачът отпада, защото Дилиан Уайт има гарантиран мач за февруари 2021 година, а след това кой знае какво може да стане”, завърши интервюто си Еди Хърн.

От това се разбира, че срокът за договарянето на мач Кубрат Пулев – Антъни Джошуа, който е 03.03.2020 година, ще се спази. Все пак, за момента не изглежда особено реалистично Кобрата да подпише договор, а след това да чака, докато се установи кой от двамата – Джошуа или Фюри, ще излезе победител. Дори точно обратно – в последните си коментари Кубрат Пулев бе категоричен, че вече гори от нетърпение да се качи на ринга.