Кубрат Пулев празнува рожден ден
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев празнува рожден ден. Кобрата навършва 39 години и уверено гледа към двубой за шампионската титла във версия IBF срещу британеца Антъни Джошуа. В момента има много неясноти около сблъсъка, но българинът е непреклонен, че той трябва да се случи, а справедливостта и правилата са изцяло на негова страна.

Кубрат прави първите си стъпки в бокса в залата на Локомотив, но поради лошите условия започва боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА. Преди да започне да тренира бокс се е занимаванл 1 година футбол.

През 1998 г. е включен в националния отбор на България, след като зад гърба си вече има много отличия от детски и юношески състезания. През 2002 г. Кубрат печели първото си голямо отличие – купа “Странджа”. През 2005 г. завоюва бронзов медал на Световното първенство в Китай, а през 2006 г. – и на Европейското в Пловдив. Участва и на Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. и няколко месеца след това става европейски шампион в Ливърпул в категория над 91 кг.

От 2009 година Кубрат Пулев е професионален боксьор. До момента Кобрата, както е известен той, има изиграни 29 мача на професионалния ринг, като е спечелил 28 от тях (14 с нокаут) и е допуснал само 1 загуба. Кобрата има победи срещу едни от най-респектиращите боксьори в тежката дивизия на професионалния бокс. През 2014-та Пулев се изправи срещу легендата Владимир Кличко. Всички сме в очакване на двубой за световна титла съвсем скоро. През уикенда боксьорът ни гостува на НОВА телевизия и коментира темата с така чакания сблъсък:

“Всичко зависи от световната ситуация. Тя не е никак розова. Всичко е спряло. Аз предупреждавах за последствията от коронавируса. Икономиката е много важно да върви.Винаги тренирам, винаги се готвя. В момента съм на авариен режим, по-леко тренирам. По един път на ден, през ден в залата. По горите… хубаво е, защото има по-малко хора там.Чувството, когато една маса с хора е дошла да те подкрепя за победата, е неописуемо. Това е такава любов… Който не я изпитал, не знае. Най-важен обаче е крайният резултат.”

Пулев обяви, че очаква двубоят му с Антъни Джошуа да се случи до края на 2020-та година на всяка цена.

Желаем на Кобрата здраве, щастие и световна титла в най-скоро време!