google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският боксьор Кубрат Пулев вече се подготвя за отлагане на мача за световната титла с Антъни Джошуа, насрочен а 20-ти юни на стадиона на Тотнъм. Реакцията на Комрата идва ден, след като мениджъра на британеца Еди Хърн обяви, че е в готовност да работи по преместване на шампионската битка за срая на юли.

Към  настоящия момент Лондон затяга строго мерките за сигурност и всички събития през март и април се отлагат, а ако пандемията не бъде овладяна, месец май също отпада като възможност за провеждане на спортни събития. Единствено ММА гала, която ще се проведе в Манчестър успява да пробие кордона от мерки.

“На 20 юни няма как да се осъществи мачът, макар че аз съм готов, заяви Кубрат Пулев пред бТВ. – Ще бъде няколко месеца по-късно, най-вероятно към края на годината. Чувствам се перфектно, важно е да остане духът здрав, да бъдем смели и същевременно да спазваме правилата, защото това е изключително важно, всички заедно. Така ни постави ситуацията, животът, че трябва да действаме заедно и да решаваме заедно.

НА този етап мач без публика не се обсъжда. Мачът е силно затруднен и от факта, че са предвидени 3 пресконференции преди сблъсъка, които трябваше да се осъществят в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис. С оглед на ситуацията обаче, това изглежда невъзможно. Кубрат Пулев от своя страна наблюдава случващото се не само с жадувания боксов двубой, но и ситуацията с КОВИД-19 в България:

“Трябва да бъдем много гъвкави и да устоим на това, което ни предстои. За някои е предизвикателство, за мен е нещо много сериозно и хората трябва да се подготвят. Много е важно и хората, които управляват България, да действат бързо и решително и да знаят какво правят.”

Прогнозата на Кубрат е, че битката с Антъни Джошуа ще бъде спрягана за края на 2020-та година.