Кубрат Пулев разкри ще влиза ли в политиката (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не смятам, че някои политици са по-готови от мен", заяви Кобрата

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев даде отговор на въпроса дали влиза в политиката. Родният боец говори в предаването “Събуди се” на NOVA по темата.

“Изкоментирахме нещата, получих предложение. Дали съм готов? Не смятам, че някои политици са по-готови от мен, аз съм политик от дълго време, но за мен е важно моята боксова и спортна кариера. Аз съм по-неопитен в политиката, но смятам, че ако си заслужава и има качествени хора, на които може да се разчита, в крайна сметка за мен България е по-важна от бокса, и от който и да е мач. Ще видим”, заяви Кубрат Пулев.

“Не мога да сваля гарда, знаете моето име, няма как да се отметна от моите ценности, от моите принципи. Политиката е нещо много различно от спорта, спортът е нещо много истинско, докато политиката е игра на манипулации, на договорки, на хора които се отмятат, на хора, които са неистински. Нещо, което е сериозен въпрос пред мен. Голямо решение в моя живот, все още не съм решил”, добави той.

“Когато човек тренира, когато се подготвя, когато побеждава себе си, той е готов за всяко едно поприще, което в бъдеще може да се занимава. Не смятам, че политиката е нещо толкова сложно, за съжаление в България политиците са в една голяма безизходица, криза, която разбира се е продиктувана от самите тях. Имам допир с политици и ги анализирам, как е възможно да нямат любов към България. Аз не бих предал двама души, 50 човека, какво остава за цял един народ. Повечето политици са жадни за власт, пари, за много неща, които един нормален човек трябва да ги е преодолял. Аз съм спортист, човек, имам всичко, тези неща аз съм ги преодолял, и алчност и жажда за слава”, добави Кобрата.

“Аз съм преодолял тези изкушения, които имат те, славата, аз съм го преодолял това нещо, не се нуждая от слава, от пари. Не съм човек, който е алчен, който мисли за себе си, обичам България, седя зад нея и ме интересуват интересите на България. Нека да видим както е предложение, хубаво е да опозная господин Москов, нямам опит в политиката, но имам опит в живота, важно за мен е доверието”, каза още родният боксьор.

“Трябва да има професионалисти във всяка една сфера, а не шуробаджанащина”, допълни Пулев.