Кубрат Пулев ще дари милиони за борбата срещу COVID-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кубрат Пулев ще направи уникално дарение за борбата с коронавируса, след като се проведе двубоя му за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа. Очаква се българският боксьор да дари сума около 2,5 милиона долара. 

Кобрата даде интревю за “Билд”, като в него направи това обещание. Мачът му срещу Антъни Джошуа трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон, но беше преместен за 25 юли заради пандемията коронавирус, а сега е отложен за неопределено време. Очаква се Кубрат Пулев да вземе около 5 милиона долара за мача си срещу британеца, като българинът заяви, че ще дари 50% от тях.

“Моето желание е да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Джошуа. При необходимост съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права”, заяви Пулев.

Боксьорът коментира информациите за раздяла с треньора Ули Вегнер:

“Информациите, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради това че започнах с Джо Гусън не са верни. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не бъде в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и след като стана световен шампион да ме прегърне”.

Пулев коментира и извънредното положение в България и как минават дните му:

“Извънредното положение в България бе въведено по-рано от Германия. Всичко е затворено и заради това рядко излизам от дома си. Провеждам тренировки в залата заедно с брат си. Единствено чистачката влиза у дома. Малко е призрачна обстановката. Само по този начин може да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат.”

“Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с Covid-19. Ще подпомогна лекарите, медицинските сестри, болниците. Ще даря за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус”, завърши Кубрат Пулев.