Куман: Очаква ни тежък мач, уважавайте повече Лео Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старши-треньорът на "каталунците" говори пред медиите преди сблъсъка с Атлетико Мадрид

Наставникът на Барселона Роналд Куман очаква тежък мач срещу Атлетико в събота вечер. Той защити звездата на “блаугранас” Лионел Меси като се обърна към журналистите, че трябва да го уважават много повече.

„Наясно сме, че ни очаква много труден двубой срещу силен отбор. Трябва да подчертаем работата на техния треньор Диего Симеоне. Те имат страхотен колектив, което нещо важно. Знаем, че ще ни бъде изключително трудно. Надявам се, че ще се получи невероятен двубой“, коментира Куман.

„Разбирам, че Меси е ядосан. Нужно е много повече да уважаваме хора като него. Дългото пътуване от Аржентина до Барселона и задаването на въпроси след това е неуважително. Цели се да се създаде проблем между Меси и Гризман. Не харесвам търсенето на проблеми. Гризман разкара този агент преди години. Това са глупости“, добави нидерландският специалист по повод думите на бивш агент на французина, че Меси се е държал много лошо със съотборника си.

Куман направи коментар и по повод спекулациите, които свързват Меси с трансфер в Ман  Сити: „Не виждам Меси да играе извън Барселона. И няма да отговарям повече на подобен тип въпроси.“

„За големите клубове програмата е убийствено натоварена. Не е добре да се играят три двубоя за националните отбори. Водих национален отбор повече от две години, но никога не съм рискувал здравето на футболист. От програмата не разбирам защо всички наши гостувания са от 22 часа. Това не ни помага. Всички гостувания са ни такива. Наясно съм защо мач като този срещу Атлетико е сложен от 22 ч., но всички останали бяха със същия начален час. Прибираме се в Барселона много късно и след по-малко от 24 часа трябва пак да пътуваме. За големите клубове трябва да се мисли повече”, сподели наставникът на Барса.

„Атлетико Мадрид ще бъде без Луис Суарес, но и ние имаме значителни жертви. Прави ми впечатление, че Антоан е щастлив. Той се справя много добре и се стреми да подобри играта си. Почти всички се завърнаха добре с изключение на Бускетс. Нормално е играчите да са уморени,“ каза Роналд Куман.