Куман спокоен за поста: Не мисля, че това беше последният ми мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Отборът не може да се промени само за един сезон", заявява нидерландецът

Наставникът на Барселона Роналд Куман смята, че ще продължи да води отбора и през новия сезон. Нидерландският специалист беше назначен на поста от бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу миналото лято. Барселона спечели Купата на Краля под ръководството на Куман, но в шампионата отборът финишира на третото място. Освен това каталунците имаха разочароваща кампания в Шампионска лига, където бяха отстранени на осминафиналите.

“Не мисля, че това беше последният ми мач. Имам договор и не знам повече от това. Вие медиите говорите много по темата, но аз съм спокоен по въпроса. Ако клубът иска да промени нещо, те трябва да ми кажат”, заяви Куман на брифинг след вчерашната победа над Ейбар.

Специалистът добави също, че отборът не е на нужното ниво, а промените не могат да станат в рамките на една кампания. “Когато дойдох имаше готов отбор и ние подписахме само със Сержиньо Дест. За мен този състав не е на нивото, което искаме да имаме в Барса. Това е ясно и много хора в клуба също мислят по този начин. Опитваме се да подобрим състава и с цялото ми уважение, тук има някои по-опитни играчи, които не са представиха на ниво. Има и много млади. Отборът не може да се промени само за един сезон.”