Куман вярва, че Барселона може да се класира на финал за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"На Камп Ноу можем да сторим немислимото", смята Куман

Снощи отборът на Барселона допусна поражение с 0:2 при визитата си на Севиля в първия двубой от ½-финалите на турнира за Купата на Краля. Старши треньорът на „блаугранас“ Роналд Куман вярва, че отборът може да обърне резултата, като нидерландецът е мнение, че загубатa на “Рамон Санчес Писхуан” е несправедлива.

„Предвид показаното на терена, това беше много тежко поражение. Можехме да излезем от тази среща с доста по-добър резултат, тъй като се представихме добре и създадохме не малко положения. За съжаление обаче, си тръгваме с неприятен резултат, който определено не отразява показаното на терена“, заяви нидерландецът.

Куман изрази претенции, че Барса не е получила дузпа за нарушение срещу Жорди Алба на линията на наказателното поле. Съдията свири фаул на границата на наказателното поле.

„Изиграхме 11 мача като гости през сезона и смятам, че резултатите ни са добри. Разбира се, че приемам да загубя още един от тези двубои, но да спечеля за Купата срещу Севиля. Това обаче вече е невъзможно. Не мога и да критикувам тима след показаното на терена. Вярвам в тези футболисти, защото на собствен терен Барса може да направи и немислимото“, каза още Куман.

Наставникът на Севиля Юлен Лопетеги пък похвали своите футболисти, но подчерта, че работата е наполовина свършена:

„Хубав успех срещу голям отбор, а сега ни предстои най-тежкото изпитание във футбола – „Камп Ноу“. Всеки е наясно колко трудно ще бъде в реванша“.