Куман започна преговори с федерацията на Нидерландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Роналд Куман е стартирал преговори с нидерландската футболна федерация за предсрочното прекратяване на контракта си като треньор на националния тим.

Бившият бранител е големият фаворит за треньорския пост в Барселона след освобождаването на Кике Сетиен, но в момента е начело на Лалетата и би могъл да поеме юздите на “Камп Ноу” само ако разтрогне сега действащия си договор.

“Можем да говорим, че нещо е сигурно, само когато има подпис върху документ,” заяви Куман, който е начело на Нидерландия от 2018 година, напускайки щаб-квартирата на федерацията. “Дотогава не бих могъл да кажа нищо, колкото и да ми се иска.”

Куман изведе Нидерландия до финалите на Евро 2020, което бе отложено за идното лято.

Куман започна преговори с федерацията на Нидерландия 1

Той потвърди, че иска да оглави Барса, но на този етап не би могъл да потвърди никакви детайли.

Вчера 61-годишният Сетиен беше уволнен от шефовете на каталунците, превръщайки се в първата жертва след катастрофалната загуба от Байерн с 8:2 в Шампионската лига.

Куман се радва на особена почит сред повечето от привържениците на Барселона, тъй като беше основна фигура в Дрийм Тийм-а на Йохан Кройф, който донесе на “Камп Ноу” Купата на европейските шампиони – предшественик на Шампионската лига, през 1992 година.

Куман е водил също трите холандски гранда – Аякс, Фейенорд и ПСВ Айндховен, Бенфика, Валенсия и английските Саутхямптън и Евертън.