google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианските грандове изиграха зрелищен двубой на "Стадио Джузепе Меаца"

Отборите на Интер и Ювентус изиграха мача на сезона до момента в Серия А, завършвайки наравно 4:4 в Милано. Двубоят от деветия кръг на италианското първенство предложи няколко обрати, а надали някой фен преди началото на двубоя е очаквал да паднат цели осем попадения.

Равенството остави Интер само на точка пред Ювентус в класирането на Серия А. Резултатът бе най-изгоден за Наполи, който е на върха в класирането и води с четири точки пред “синьо-черните” от Милано.

“Нерадзурите” получиха 2 дузпи в срещата, имаха аванс от два гола до 71-вата минута, но въпреки това не спечелиха. Златната резерва Кенан Йълдъз с две попадения за гостите донесе точката на “бианконерите”.

Головото шоу на “Стадио Джузепе Меаца” започна в 15-ата минута. Данило извърши нарушение в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Полският национал Пьотър Желински вкара от бялата точка за 1:0.

Ювентус отговори мигновено. В 20-ата минута Душан Влахович се разписа от близка дистанция за 1:0 след чудесен пас на МакКени.

Седем минути по-късно гостите направиха обрат. Тимъти Уеа порази вратата на Ян Зомер след отличен пас на Консейшао – 1:2 в полза на торинци.

Ювентус продължи да бъде колеблив в защита и допусна два бързи гола до края на първото полувреме. В 35-ата минута Мхитарян вкара за 2:2, а Желински с нов гол от дузпа донесе обрат за “нерадзурите” – 3:2.

 

Дъждът от голове на “Джузепе Меаца” продължи и след почивката. Дензъл Дъмфрис направи резултата 4:2 в полза на домакините в 53-ата минута.

Ювентус обаче не се предаде, а домакините сякаш помислиха, че са спечелили мача. Тиаго Мота пусна турския национал Кенан Йълдъз в игра в 61-вата минута и този ход донесе точката на Ювентус.

Йълдъз започна да блести на терена и се разписа в 71-вата минута, намалявайки преднината на Интер. В 82-рата минута турският футболист на Ювентус получи топката в наказателното поле и с прецизен изстрел направи резултата 4:4. На 19 години и 176 дни Кенан Йълдъз стана най-младият футболист с 2 гола в Дербито на Италия.

До края на двубоя двата отбора играха по-предпазливо и в крайна сметка си поделиха по точка. Така двата тима изиграха най-резултатното равенство в Дерби д’Италия в историята на великото съперничество между Интер и Ювентус.