Куп тенис звезди ще играят на онлайн турнира Mutua Madrid Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В края на месец април ще се проведе онлайн турнира Mutua Madrid Open Virtual Pro. Той трябва да замени реалното издание на надпреварата, което по програма е от 1 до 10 май, но както е известно всички тенис турнири са отменени до 13 юли. Куп тенис звезди ще се впуснат в състезанието, сред които Рафаел Надал, Анди Мъри, Давид Гофен и Карен Харанов.

Днес участие в турнира заявиха Гаел Монфис, Фабио Фонини, Виктория Азаренка и Мадисън Кийс. Те се присъединяват към вече 13-те обявили състезатели, че ще играят от дома си с джойстик в ръка. Несъмнено най-голямата тенис звезда на турнира е Рафаел Надал. Феновете на тениса не спират да гадаят дали испанецът е толкова добър и на виртуалната игра, колкото и в реалността.

16 представители от мъжкия и от женския Тур ще се състезават в играта Tennis World Tour от 27 до 30 април. Форматът на онлайн турнира включва 16 състезатели в схемата при мъжете и жените, които ще се включат от своите домове. Участниците при мъжете и жените ще бъдат разделени на по 4 групи. Победителите и заелите второ място във всяка група ще продължат към четвъртфиналите, след което предстои класическа фаза на елиминациите.

В знак на солидарност към тенисистите от ниските нива, които нямат възможност да натрупат приходи по време на пандемията, участниците в онлайн турнира ще съберат средства, с които да подпомогнат колегите си.