“Купата на 8888” в Благоевград определи последните финалисти за София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
МФК Райкомерс и Ел Класико ще спорят за голямата награда в столицата

Вече са известни най-добрите 16 отбора, които ще се съревновават за голямата награда от 20 000 лева в най-атрактивния аматьорски турнир по минифутбол тази есен – „Купата на 8888“. През уикенда се проведе последната градска квалификация в Благоевград, където отборите премериха сили за място в големия финал.

До финалния сблъсък достигнаха отборите на МФК Райкомерс и Ел Класико, които автоматично си осигуриха участие в големия финал на 19 октомври в София. Въпреки това, двата тима се изправиха един срещу друг и за трофея в Благоевград, както и за парична награда от 2 500 лева. МФК Райкомерс спечели с 2:0, благодарение на головете на Асенов и Васов, като си тръгнаха с купата.

Отборът на Ел Класико завърши на второ място и получи парична награда от 1 500 лева. Бронзовите медали отидоха при тима на Каше, който надделя с 4:2 над ФК Житния в малкия финал.

Традиционно, всички най-добри 16 отбора от Благоевград получиха оригинална екипировка като награда за представянето си.

С края на надпреварата в Благоевград завърши първата част от турнира „Купата на 8888“. Големият шампион ще бъде определен в края на седмицата, когато ще бъдат раздадени и наградите на обща стойност 35 000 лева. Победителят ще грабне 20 000 лева, финалистът – 10 000 лева, а отборът, завършил на трето място, ще получи 5 000 лева.