Курдов срази “зависимия” Сираков и баскетболния треньор

Прочетена:1947
Курдов срази "зависимия" Сираков и баскетболния треньор 1
2 0

Бившият нападател на Левски Петър Курдов за пореден път разкритикува случаващото се на Герена, насочвайки гневните си стрели както към главните акционери Наско Сираков и Тити Папазов, така и към старши треньора Георги Тодоров.

“Дългосрочно доверие към това ръководство? В никакъв случай!,” категорично отсече някогашният съотборник на Сираков в знаменития тим на Сините от 80-те години на миналия век.

“На първо място поставям Сираков, защото на него доверие не може да се има, като се има предвид, че той е зависим човек. Не трябва да му се дава пълен картбланш да борави с пари.

“Другият мажоритарен собственик няма какво, да го коментирам – феновете се изказаха красноречиво за него. Треньорът по баскетбол какво прави във футболния Левски?

“Не знам каква работа има този човек там или олицетворява искането и желанието на други хора, които стоят задкулисно? Той няма никакво място в клуба. Не мисля, че с разпродажба на отбора ще се финансира и издържа клубът, защото това ще бъде ден до пладне.

“Много са пробойните и говорех, че в клуба около Сираков трябва да има наши хора, а не от ЦСКА. Неговият приятелски кръг е основно от тях. Няма нито един от тези, с които стана известен. Ако не бяхме ние, едва ли щеше да е този, който сега се споменава.”

Курдов, чийто син – Атанас, беше отхвърлен от Левски наскоро, независимо че тренира с отбора в продължение на няколко седмици, се нахвърли върху компетентността на Тодоров.

“Трябва да има поне един шестчленен екип, а не, както е сега, Георги Тодоров да взима решения кой става и кой не,” заяви Курдов. “Трябва да го прави треньор, който се е доказал и е работил в друг отбор. Много неща може да се кажат, но най-вече виждам един нестабилен Сираков.

“Неслучайно феновете започнаха да му дюдюкат. Заедно с този баскетболист в момента са матирани и нямат изход. Не е решение да се разпродава отборът. Нещата ще се влошат още повече, но дано да не стане така…”

Сподели