Курдов срази “зависимия” Сираков и баскетболния треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият нападател на Левски Петър Курдов за пореден път разкритикува случаващото се на Герена, насочвайки гневните си стрели както към главните акционери Наско Сираков и Тити Папазов, така и към старши треньора Георги Тодоров.

“Дългосрочно доверие към това ръководство? В никакъв случай!,” категорично отсече някогашният съотборник на Сираков в знаменития тим на Сините от 80-те години на миналия век.

“На първо място поставям Сираков, защото на него доверие не може да се има, като се има предвид, че той е зависим човек. Не трябва да му се дава пълен картбланш да борави с пари.

“Другият мажоритарен собственик няма какво, да го коментирам – феновете се изказаха красноречиво за него. Треньорът по баскетбол какво прави във футболния Левски?

“Не знам каква работа има този човек там или олицетворява искането и желанието на други хора, които стоят задкулисно? Той няма никакво място в клуба. Не мисля, че с разпродажба на отбора ще се финансира и издържа клубът, защото това ще бъде ден до пладне.

“Много са пробойните и говорех, че в клуба около Сираков трябва да има наши хора, а не от ЦСКА. Неговият приятелски кръг е основно от тях. Няма нито един от тези, с които стана известен. Ако не бяхме ние, едва ли щеше да е този, който сега се споменава.”

Курдов, чийто син – Атанас, беше отхвърлен от Левски наскоро, независимо че тренира с отбора в продължение на няколко седмици, се нахвърли върху компетентността на Тодоров.

“Трябва да има поне един шестчленен екип, а не, както е сега, Георги Тодоров да взима решения кой става и кой не,” заяви Курдов. “Трябва да го прави треньор, който се е доказал и е работил в друг отбор. Много неща може да се кажат, но най-вече виждам един нестабилен Сираков.

“Неслучайно феновете започнаха да му дюдюкат. Заедно с този баскетболист в момента са матирани и нямат изход. Не е решение да се разпродава отборът. Нещата ще се влошат още повече, но дано да не стане така…”