Добави коментар
В събота ще изиграе последния си мач с екипа на Черно море

Матиас Курьор обяви, че слага край на състезателната си кариера Черно море, като в събота ще изиграе последния си мач с екипа на Моряците  – в осминафинала в турнира Sesame Купа на България с Локомотив (Пловдив).

Той вече има предложение да остане на работа във варненския клуб като скаут.

„Правим пресконференцията да обявим нещо, което назряваше в последните шест месеца,“ заяви старши треньорът на Черно море Илиан Илиев.

„С Матиас винаги сме били в добри отношения. Ние сме нямали никакви различия в каквото и да било. На база това, което е направил през годините, бе нормално да поговорим. Съвместно обсъдихме и си казахме мнението.

„Матиас от футболист ще премине като скаут в клуба, дори и на моменти дистанционно във Франция. Той ще бъде близо до отбора. Той е минал през доста страни и има много контакти.

„Искам да благодаря на клуба, на ръководството, на всички треньори, с които съм работил – Александър Станков, Никола Спасов и Илиан Илиев,“ заяви Курьор.

„Изкарах незабравими моменти с този отбор. Клубът ще остане завинаги в сърцето ми. Всички футболисти, с които съм играл, също им благодаря. Много неща прочетох в медиите. Заедно взехме това решение.

„Това беше трудна за мен година от спортно-техническа гледна точка и решението бе най-точното в момента. Искам да благодаря, че клубът ми подаде ръка и ми предложи длъжността, която приех.

„В събота е много важен мач, много емоционален мач за мен. Искам да се разделя с футбола и Черно море с победа. Благодаря на всички българи, на всички варненци, които винаги са ме подкрепяли“, завърши Курьор, който в събота ще изиграе своя мач номер 125 за Моряците.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 7 гласували