Кузманов и Лазаров с победи за купа “Дейвис”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Националният ни отбор по тенис записа две победи и солидна преднина в мача за оставане в група 2 на зона Европа/Африка от „Купа Дейвис“ срещу Коста Рика.

Първо Димитър Кузманов спечели с 6:4,6:2 срещу Хулиан Саборио. Мико излезе победител след за час и 10 минути тенис. Българинът спечели първия сет с един пробив, а във втория взе два сервиз гейма на противника, за да затвори срещата с 6:2.

Александър Лазаров направи 2:0 с победа над Хесе Флорес с 7:5,4:6,6:3. Българският тенисист проби за 3:1 в първия сет, но още в следващия гейм допусна рибрейк. При резултат 6:5 Алекс поведе с 40:30 и още с първата точка проби и затвори сета. Във втората част, Флорес проби за 4:5 и нямаше проблем да затвори сета. Третия сет започна отлично за българина, който поведе с 4:1 и завърши с 6:3. Срещата продължи 104 минути.

Късно тази вечер е и мача на двойки. Първоначално заявени за двубоя са Адриан Андреев и Александър Донски. Те трябва да се изправят срещу Хесе Флорес и Пабло Нунес. Двубоят продължава и с още две срещи на сингъл. Баражът се провежда на откритите твърди кортове в Сан Хосе. Българската чест защитават Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Андриан Андреев и Александър Донски. Капитан за нашите е Тодор Енев.