Ла Лига реши: Меси може да напусне Барса само срещу 700 млн. евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Rъководството на испанската Ла Лига излезе с официална позиция по казуса Лионел Меси и Барселона, който вълнува света в последните дни. Аржентинецът изрази желанието си да напусне клуба като свободен агент като разчиташе да задейства клауза в контракта си, която му дава позволение да си тръгне от “Камп Ноу” в края на всеки сезон.

От Барса обаче категорично отказаха това да се случи, тъй като според клуба въпросната клауза е трябвало да бъде активирана най-късно 10 дни след края на сезона в Испания. От Ла Лига са направили проверка на договора на аржентинеца и потвърдиха, че клаузата вече няма как да бъде активирана, въпреки факта, че сезонът бе удължен заради пандемията от COVID-19.

Сега единственият вариант каталунците да се разделят с аржентинския гений е, ако бъде заплатената освобождаващата клауза, заложена в договора на Меси, която е в размер на зашеметяващите 700 милиона евро. В официално изявление от Ла Лига става ясно, че космическата сума ще трябва да бъде заплатена на Барселона, ако капитанът на “блаугранас” не промени решението си да напуска “Камп Ноу”.

Изявлението от Ла Лига поставя в губеща позиция Меси и адвокатите му в спора с Барселона. В такъв случай ако нито един клуб не пожелае да преведе 700 милиона евро за правата на Меси, тогава лично футболистът може да плати клаузата и да напусне като свободен агент. Другият вариант пред аржентинеца е да остане в Барселона до края на договора си, който е до лятото на 2021 г.