Лацио доказа шампионските си амбиции с победа над Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лацио победи Интер с 2:1 в дербито на 24-ия кръг на Серия “А”. “Орлите” дадоха заявка за титлата с този си успех, като направиха пълен обрат в мача и с голове на Имобиле и Милинкович-Савич през второто полувреме стигнаха до трите точки.

Симоне Индзаги заложи на Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо в предни позиции, а в халфовата линия действаха Алберто, Лукас Лейва и Милинкович-Савич. Като халф-бекове бяха разположени Джони и Марушич, а триото в отбрана бе Луиз Фелипе, Ачерби и Раду.

За тима на Интер пред вратаря Падели бяха разположени Годин, Де Фрай и Шкринияр, а като халф-бекове играха Кандрева и Йънг. В средата на терена Антонио Конте се довери на Барела, Брозович и Весино, а в нападение стартираха Лаутаро и Лукаку.

В 9-ата минута Лацио можеше да открие резултата, но удар на Сергей Милинкович-Савич срещна гредата. Десет минути след това вратарят на домакините Стракоша се намеси страхотно при удар на Ромелу Лукаку. В края на първото полувреме Стракоша отрази и удар на Кандрева, но малко след това нямаше какво да стори при шута на Ашли Йънг, който даде аванс на Интер – 0:1.

В 48-ата минута Стефан де Фрай извърши нарушение в наказателното поле и Лацио получи дузпа. Зад топката застана голмайсторът на тима Чиро Имобиле, който не сбърка от бялата точка – 1:1. Лацио бе по-дейният отбор на терена и търсеше второ попадение. Халфът Сергей Милинкович-Савич се разписа с прецизен удар за 2:1 в 69-ата минута, за да направи обрата за домакините пълен.

В 79-ата минута Лаутаро Мартинес прати топката в мрежата на Стракоша, но голът бе отменен заради засада. Пет минути преди края на редовното време Чиро Имобиле можеше да отбележи втория си гол в мача, но Падели се намеси чудесно и изби в корнер. В добавеното от главния съдия пет минути продължение нямаше почти нищо интересно и Интер не успя да стигне до точка, с което бе задминат от Лацио в класирането.

“Орлите” събраха 56 точки в своя актив с тази си победа и са на точка зад лидера Ювентус, докато Интер се смъкна до 3-ото място с актив от 54 пункта.