Лацио не победи в четвърти пореден мач, остана трети
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Разочароващата серия на Лацио продължи с бледо нулево равенство при гостуването на Удинезе, като единствената позитивна новина в лагера на римляните бе, че те все пак не допуснаха четвърта поредна загуба в Серия А.

С основна заслуга за спечелената точка бе вратарят Томас Стракоша, като не бива да се пропуска също, че и страничният стълб се оказа помощник на “орлите” при опита на Родриго Де Паул да донесе победата на домакините секунди преди края.

Тимът на Симоне Индзаги изоставаше само на точка зад лидера Ювентус при рестартирането на сезона след паузата заради кризата с коронавируса,  но след поредната си безидейна продукция вече изостава с осем пункта зад Старата госпожа.

Пет кръга преди края на надпреварата в Серия А Лацио е трети с 69 точки. Вторият Аталанта е със 70, а Интер е непосредствено зад римляните с 68, но и с мач по-малкo.

Дори и след поредното неубедително представяне Индзаги отказа да бъде критичен към своите.

“Опитахме всичко, особено през първото полувреме,” сподели той след края на срещата. “Можехме да се справим по-добре след почивката, но се изморихме.

“Независимо от всичко, ние сме близо до влизането на Лацио в Шампионската лига за първи път от 1997 г. насам и трябва да продължим да се стремим към това.”