Лацио с шанс да спре разколебания шампион Байерн на “Олимпико”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят от осминафиналите в Шампионска лига е днес пт 22:00 часа в Рим

Настоящият носител на трофея в Шампионска лига Байерн Мюнхен гостува днес от 22:00 часа на Лацио в първи осминафинален двубой между двата тима.

Баварците прескочиха с лекота груповата фаза, като от 6 изиграни мача допуснаха само едно равенство – 1:1 при гостуването на финиширалия на второ място Атлетико Мадрид. Лацио успя да изпревари Брюж за втората позиция в Група „F”, след което обаче жребият за 1/8-финалите не беше благосклонен към „римските орли“.

Байерн спечели Световното клубно първенство, след като се наложи с 1:0 над Тигрес на финала в Катар. В следващите две срещи на родна сцена баварците обаче разочароваха. Първо тимът на Ханзи Флик измъкна само точка от борещия се за оцеляване Арминия (3:3), а в следващия кръг последва и загубата с 1:2 от Айнтрахт. Освен това баварците имат сериозни кадрови проблеми – Томас Мюлер и Бенжамен Павар са с коронавирус, а в лазарета са също така Корентен Толисо, Серж Гнабри, Дъглас Коста, Александер Нюбел и Танги Нианзу.

Това са отлични новини за Лацио, който освен това е непобеден от началото на кампанията на своя „Олимпико“ – победи с 3:1 над Зенит и Борусия Дортмунд и равенство 2:2 с Брюж.

Въпреки всичко отборът на Ханзи Флик е фаворит в днешния сблъсък, като букмейкърът Bet 365 онлайн дава коефициент от 1.72  за баварците срещу 4.50 за „римските орли“. Равенството е оценено на 4.00.