Лацио си припомни вкуса на победата след труден успех над Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лацио най-после записа победа в италианската Серия “А”, след като надигра Каляри с 2:1 на собствен терен в мач от 35-ия кръг на първенството. По този начин римските “орли” сложиха край на серията си от пет мача без успех в Калчото. Головете за тима на Симоне Индзаги реализираха Сергей Милинкович-Савич и Чиро Имобиле през второто полувреме.

Домакините започнаха срещата във формация 3-5-2. Симоне Индзаги заложи на Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо на върха на атаката. Пред вратаря Стракоша пък действаха Патрик Габарон, Луис Фелипе и Ачерби, а в халфовата линия стартираха Лазари, Милинкович-Савич, Пароло, Луис Алберто и Джони.

Гостите от Каляри бяха в същата схема, като нападението на тима бе водено от Жоао Педро и Джовани Симеоне. В полузащитата действаха Матиело, Фараго, Рог, Йонита и Нандез, а в защита пред вратаря Алесио Краньо започнаха Чаралампус Лукоджанис, Рагнар Клаван и Валукиевич.

Тимът на Каляри вкара попадение още в 3-ата минута чрез Жоао Педро, но то бе отменено поради нарушение при атаката. В 18-ата минута “орлите” имаха възможност да поведат, но вратарят на Каляри отрази опасен удар на Чиро Имобиле.

В края на първото полувреме Джовани Симеоне даде аванс на Каляри. Аржентинският нападател се разписа с прецизен изстрел след асистенция на Йонита, с което гостите се прибраха на почивка с гол преднина.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за Лацио. Сергей Милинкович-Савич прати топката в мрежата на Краньо с плътен удар, с което възстанови равенството – 1:1.

В 60-ата минута домакините направиха пълен обрат след страхотно попадение на Имобиле. Нападателят реализира 31-вия си гол от началото на сезона след асистенция на Луис Алберто.

До края на срещата домакините задържаха аванса си и се поздравиха с победата. През втората част те отправиха точни удара, докато техният съперник намери очертанията на вратата само веднъж.

С този успех съставът на Лацио събра 72 точки в актива си и се доближи на една до третия в класирането Интер. Отборът на Каляри пък остана с 42 точки на 13-ата позиция.