Лацио срази Кротоне с късен гол и се доближи до топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" записаха труден успех в 5-голово шоу на "Стадио Олимпико"

Лацио победи Кротоне с 3:2 в двубой от 27-ия кръг на италианската Серия А, като по този начин се доближи само на четири точки до Топ 4. “Орлите” се представиха слабо в защита и щяха да изпуснат победата, но попадението на Фелипе Кайседо в 84-ата минута им донесе успеха.

Двубоят започна по отличен начин за тима на Симоне Индзаги, след като Сергей Милинкович-Савич откри резултата в 14-ата минута. В средата на полувремето обаче Кротоне изравни чрез Сими, но в 39-ата минута Луис Алберто отново даде аванс на домакините. Така Лацио се прибра на почивка с един гол аванс, като имаше тотална доминация с 9 положения пред вратата на съперника при само 3 ситуации за Кротоне.

Пет минути след началото на втората част Сими отбеляза втория си гол в мача, разписвайки се от дузпа, с което Кротоне за втори път изравни резултата – 2:2.

Натискът на Лацио в хода на цялото второ полувреме даде резултата и в 85-ата минута Фелипе Кайседо се разписа за 3:2 след асистенция на Ескаланте.

С този успех тимът на Лацио събра 46 точки и заема 7-ото място в класирането, като е на четири пункта от четвъртия Рома. Съставът на Кротоне пък остана на последната 20-та позиция с актив от 15 пункта и изглежда сигурен изпадащ.