Лайпциг и Аталанта не се победиха, оставиха интригата за реванша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима си размениха по един гол, удариха по две греди

РБ Лайпциг и Аталанта завършиха при резултат 1:1 на „Ред Бул Арена“ в първи мач от четвъртфиналната фаза на Лига Европа. Бергамаските поведоха преди почивката чрез Муриел, а през втората част Дзапакоста си отбеляза автогол. И двата тима уцелиха по два пъти гредите. Реваншът е на 14 април в Италия.

„Биковете“ стартираха по-добре в мача, като в първите десетина минути имаха няколко опасни влизания в половината на гостите, а на два пъти Нкунку не успя да порази целта.

В 17-ата Луис Муриел премина през няколко играчи на Лайпциг, след което с прекрасен изстрел разпечата вратата на домакините.

Три по-късно колумбиецът бе много близо до втория си гол, но след негов диагонален шут кълбото мина близо до страничния стълб.

Късметът покри бергамаските в 24-ата минута, когато след редица рикошети топката се озова в Андре Силва, който побърза да отправи удар, но нацели гредата.

Секунди преди края на редовното време на първата част и Пашалич от Аталанта нямаше късмет, когато нанесе удар в десния страничен стълб.

В 56-ата минута Демирал фаулира Нкунку в пеналта, за което бе отсъдена дузпа в полза на домакините. Две по-късно Андре Силва изпълни 11-метровия наказателен удар, но Мусо се намеси класно и с една ръка парира, след което вратарят на Аталанта съумя и да отклони удар с глава на Вили Орбан. Атаката на Лайпциг обаче продължи и в същата минута Анхелино центрира от фланга, Дзапакоста влезе в двубой с Орбан и при опита си да изчисти прати в собствената си врата – 1:1.

В 64-ата резервата Скалвини имаше отлична възможност да върне аванса на Аталанта, но би над вратата. Секунди след това Коопмейнерс нацели греда, топката след това се отби в главата на Гулачи и отново не пожела да влезе в мрежата.

При центриране от фланга в 82-ата Шобошлай нанесе много добър удар с глава, но кълбото срещна напречната греда.

В 90-ата минута Мусо изби в корнер след мощен шут на Шобошлай. При последвалото центриране от ъгловото флагче се получи разбъркване в наказателното поле на Аталанта, Мукиеле пробва удар, а топката бе избита от самата голлиния.

Снимка: Twitter