Ланс изнесе лекция на ПСЖ и върна интригата в Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разликата между двата отбора на върха е вече само четири точки

Ланс успя да спечели дербито на върха в Лига 1 срещу лидера ПСЖ с 3:1 и успя да върне интригата за титлата във Франция, като това беше и техен девети пореден успех като домакин.

Мачът започна ударно за домакините, които след страхотна многоходова атака, минала през Секо Фофана, топката стигна до Франковски, който се възползва от разбъркване и вкара за 1:0.

Този аванс обаче остана малко време на таблото. Само няколко минути след гола извеждащо подаване към Норди Мукиеле, той центрира, а Юго Екитике изпревари Брис Самба, за да вкара за 1:1.

В 27-а минута обаче Ланс отново излезе напред в резултата. Секо Фофана открадна топката пред собственото си наказателно поле, преодоля двама съперници и пусна страхотен извеждащ пас в коридор за Опенда, който преодоля бранител и Донарума, за да направи резултата 2:1.

Второто полувреме започна “под пара” за домакинте, които вкараха и третия си гол. Опенда успя да отклони с пета, а Клод-Морис връхлетя върху топката и преодоля за трети път Донарума.

В 68-ата минута се стигна до доста съмнителна ситуация в наказателното поле на ПСЖ след като Ашраф Хакими изблъска Франковски, но съдията не посичи бялата точка.

Така ПСЖ остава на върха с 44 точки, но аваснът им пред Ланс е вече само четири точки и до края на сезона може да стане интересно в Лига 1.