Лапорта атакува Манчестър Юнайтед и Ливърпул за Суперлигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Те са истинските основатели на Суперлигата, проектът е още жив"

Английските грандове Манчестър Юнайтед и Ливърпул са „истинските основатели“ на неуспешния проект за Европейска Суперлига, обяви президентът на Барселона – Жоан Лапорта.

Припомняме, че на 19 април 12 от топ отборите на Стария континент (Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Тотнъм, Арсенал, Интер, Милан, Ювентус, Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид) обявиха създаването на нов турнир, който не е под егидата на УЕФА.

Новината разтресе цялата футболна общественост, но амбициозният проект просъществува едва два дни. На 21 април отборите от Острова се оттеглиха от проекта, а този ход беше последван и от Атлетико Мадрид, Милан и Интер. Единствените, които останаха да го подкрепят бяха Реал Мадрид, Барселона и Ювентус. Те излязоха с позиция, че временно прекратяват своето участие, но продължиха да защитават своята идея.

“Ливърпул и Юнайтед са истинските основатели на Суперлигата. УЕФА се държеше заплашително, което си беше демагогия. Тези клубове, които твърдят, че са напуснали, не са платили компенсацията, така че този проект е още жив. Това ще е най-атрактивната надпревара в света и ще бъде изградена на база на равнопоставеност и солидарност,” обяви Лапорта.