Лапорта: Разговорите за новия договор на Меси вървят добре
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лео иска да остане", споделя Жоан Лапорта

Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че разговорите за нов контракт със звездата на тима Лионел Меси вървят добре. Също така продължава и селекцията като скоро ще бъдат обявени още нови попълнения.

Настоящият договор на Меси с Барса изтича през юни и той може да разглежда и да приеме оферти от други клубове, но информациите от медиите във вторник предполагат, че аржентинецът ще подпише нов контракт с “каталунците”.

Ето и какво заяви Лапорта за преговорите с Меси:

“Говорим и разговорите вървят добре. И договорът на Меси, който вероятно ще подпишем, не зависи от одита, който се прави в Барселона. Преговорите с хората на Меси вървят добре, както казах. Надявам се, че така ще продължат. Все още нищо не е свършило, но ние сме наясно, че Лео иска да остане. Ще имаме повече информация за икономическото състояние, когато отидът приключи. Но ние сме били наясно от преди. И съм сигурен, че това е истина, когато Агуеро каза, че иска да играе заедно с Лео Меси.”

“Не става дума за пари, когато говорим за Меси, и той проявява пълно разбиране. Това, което той иска, е да направим отбор, който е достоен да триумфира в Шампионската лига и Ла Лига. Наясно сме, че трябва да обновим отбора, и работим по въпроса. Трябва да балансираме тима, ще видите какво сме набелязали. Следващата седмица ще има още новини”, добави президентът на каталунците.

Очаква се Жоржиньо Вайналдум и Мемфис Депай да бъдат новите попълнения на Барса. И двамата са с изтичащи договори.