Лапорта встъпи в длъжност, прегърна се с Меси (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Роналд, знаеш, че имаш доверието на борда, ще се опитам да убедя Лео да остане, защото той е най-добрият футболист в историята"

На специална церемония на „Камп Ноу“, Жоан Лапорта официално встъпи в длъжност като президент на Барселона.

На събитието присъстваха част от звездите на футбоолния тим – Лионел Меси, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Серхи Роберто, а също така и представители на женския футболен отбор, баскетболния отбор, на хандбалния и на хокейния тим. Емблематичен момент от церемонията бе прегръдката между новия президент и Меси.

Изборите на 7 март бяха спечелени на 10 март от Лапорта, който бе начело на клуба и в периода 2003-2010.

По-рано през деня от Ла Лига ратифицираха депозита, който беше нужен на Лапорта, за да има правото да заеме поста. Става въпрос за 15% от бюджета на клуба или иначе казано – 124,6 милиона евро.

“Ще се опитам да убедя Меси да остане, защото той е най-добрият футболист в историята. Съжалявам, Лео, че казвам това пред всички в твое присъствие, но ти знаеш, че те обичам, че Барса те обича, и ако този стадион беше пълен, когато играеш, ти нямаше да искаш да си тръгнеш. Каквото и да направиш, ще бъде добре, но аз ще направя всичко възможно да останеш. Роналд, знаеш, че имаш доверието на борда. Отборът става все по-добър и ние сме щастливи и изпълнени с надежда. Ще направим всичко необходимо, за да имаме суперконкурентен състав, който да се бори за всичко”, заяви Лапорта в своята реч.