“Лъвовете” се забавляват в Бояна с текбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският футболен съюз си партнира с държавната асоциация по текбол

Във видимо добро настроение, българските национали се подготвят за приятелските мачове със Словакия, Русия и Франция, които ще изиграят в следващите дни. Футболисти от националния тим днес изиграха демонстративен мач по текбол пред представители на медиите в Национална футболна база Бояна.

Както е известно, Българският футболен съюз установи партньорски взаимоотношения с държавната асоциация по текбол, както и със световната федерация FITEQ, в резултат на които атрактивната дисциплина ще бъде достъпна както за играчите от различните ни гарнитури, така и за всички, които посетят Дома на футбола.

Председателят на Българската федерация по текбол – световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Севдалин Маринов, генералният секретар на съюза Николай Григоров, както и селекционерът на България Ясен Петров направиха представяне пред журналисти на новата професионална маса, брандирана със символите на “лъвовете”.

“Играя много, виждате че там имаме игрище за джитбол. По време на пика на пандемията този спорт беше един вид спасение за мен. Вярвам, че той има огромно бъдеще и е важен както за разпускане, така и в тренировъчния процес на професионалните футболисти“, сподели Ясен Петров.

Севдалин Маринов изказа благодарности на БФС за възможността дисциплината да бъде популяризирана и добави: „Изключително съм доволен от огромния интерес, който текболът генерира в България. На глобално ниво спортът се развива много бързо, като може да бъде включен в програмата на Олимпийските игри през 2028-а.“

След официалното представяне се проведе мач на двойки. В един отбор бяха вратарят Николай Михайлов и голаджията Андрей Гълъбинов, които се изправиха срещу дуото от Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев и Бирсент Карагарен. Четиримата се забавляваха в играта, като се получиха и някои доста атрактивни разигравания.