Добави коментар
Легендата на българския футбол коментира националния отбор и борбата около президентското място в БФС.

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори по наболелите теми в българския футбол. Някогашният футболист на Хамбургер коментира отказването на Ивелин Попов и Димитър Бербатов, а също така зададе въпроси към Лотар Матеус и Христо Стоичков.

„Не съм гонил никого от националния отбор, всеки път говорим по тази тема. Защо се отказаха Бербатов и Ивелин Попов? И кога се отказаха? За първи път ще си позволя да се изкажа по този начин – отказаха се от националния отбор, когато направиха съответния брой голове и мачове. Нали така? Нека си го кажем. И стига за Бербатов – той ми е любимият футболист. Нека се подготви, нека си направи добър екип, а не с тези стари муцуни, и нека го изберат. Знам, че говори пред клубовете, че съдийските такси вече няма да се плащат от тях. Това не е сериозно! Ще взема и аз да се кандидатирам и ще обещая, че клубовете няма да плащат за полицейската охрана и пожарната по време на мачовете. Не е сериозно, казвам ви“, сподели Лечков в ефира на 7/8 TV.

„За мен Боби Михайлов е най-добрият кандидат и единственият подготвен за този пост. Лесно ли се сваля Батето, а? В последните няколко месеца БФС се сдоби с пет-шест нови спонсора. БФС е единствената спортна федерация, която се самоиздържа. Това е факт. С какво аз персонално съм виновен за проблемите в българския футбол? Брокерите навремето бяха с нас в успехите, но успехите дойдоха на терена – от нас, футболистите. Клубовете са тези, които изграждат футболистите. Още преди пет години предложих да има правило да се използват играчи до 21 години в стартовия състав в първенството. И какво стана, помните ли?“, заяви вицепрезидентът на БФС.

„Матеус защо си отвори устата, когато вече беше далеч? Защо не е алармирал веднага? Ицо Стоичков ми е голям приятел, но защо не ми е казал още същия ден за такъв натиск, за какъвто казваш? Казва се веднага, в очите, а не след десет години“, каза още Лечков.

 

Добави коментар
Гласувай: