Легенда на Левски: Не виждам План Б, ако сделката пропадне
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Отбори, които ги нямаше на футболната кар­та, сега са по-напред в класира­нето от нас"

 Рекордьорът по мачове с Левски Стефан Аладжов коментира пред „Тема Спорт“ случващото се с клуба. Легендата на „сините“ изрази надежда сделката с английския бизнесмен Джоузеф Диксън да стане факт и финансовото положение на „Герена“ да се стабилизира.

Г-н Аладжов, какво мислите за ситуацията в Левски и все още неясното бъдеще на клу­ба?
-Дано всичко се случи, както се съобщава в медиите. Трябва да се получат нещата. Бъдеще­то ще покаже. Отбори, които ги нямаше на футболната кар­та, сега са по-напред в класира­нето от Левски. Крайно време е нещата да се оправят. Не ис­кам да се връщам години назад, за да броя откога сините не са печелили нещо. Достатъчно сме говорили по тази тема.

Много хора са скептично настроени към бъдещия нов собственик Джоузеф Диксън. Вярвате ли, че ще се осъще­стви сделката?
– След това изказване, което Наско Сираков направи на Могилката на 24 май, дано да ста­не. Нещо, което не се е случило, не е осъществено. Така че да се надяваме. Вярвам му.

Мислите ли, че ръководството на Левски има план Б, ако сделката пропадне?
– План Б не виждам да има. Интересно ми е как ще се построи нов стадион. Толкова много пари се вложиха в Сектор А, а сега какво ще стане, не знам. Дано пък се случат не­щата.

Как приемате новината, че все още няма и яснота около отбора и треньора?
– Почти всички отбори ще започнат подготовка в близки­те дни, а в Левски все още няма яснота къде ще тренират, кои играчи ще останат, кой ще е треньорският щаб. Всичко е в неизвестност. Затъмнение. Ще видим. Някаква радостна новина и надежда е това за но­вия собственик и дано всичко да се получи.

Все по-усилено се говори и за завръщане на Станимир Стоилов в Левски. Какво ми­слите за тази информация?
– И аз дочух това, но пак ще се повторя – нещо не се ли случи, не е станало. Ще се надява­ме. Всички очакваме с надежда това. Крайно време е Левски да излезе от това положение.

Какво ви направи впечат­ление в играта на отбора в последните мачове от сезо­на?
– Залагаше се повече на соб­ствени кадри, момчета от школата, което е хубаво. Лев­ски успя да спечели във Варна срещу Черно море. Неведнъж съм го казвал навремето, че победим ли на “Тича” и Ботев в Пловдив, където много трудно се играе, ставаме шампиони, но… лошото е, че сините са на незавидно място. Левски тряб­ва да се върне в челото. Сега ще трябва да се вземат нови футболисти, защото нищо не се постигна с чужденците, кои­то бяха привлечени. Сега се раз­чита на наши момчета и дано с лека ръка не ги пуснат да си отидат. Поне да ги преотстъ­пят за един сезон, след което да решават дали ще разчитат на тях, ако са се развили добре.

Направи ли ви впечатление някой футболист с играта си в последните мачове?
– Не може да се говори за впе­чатление, след като Левски за­ема това място. С тези момче­та от школата, които играят в първия отбор, може да се на­прави нещо, а към тях да се до­бавят още няколко добри фут­болисти и ще стане. Пак ще се повторя, ако новият собстве­ник дойде, предполагам, че ще може да се вземат по-добри играчи. Рано е да се говори за впечатления. Чета и че нере­довно се плащат заплатите, което нормално се отразява и в играта.

Споменахте за привличане­то на нови футболисти. Къде виждате голяма необходи­мост от подсилване?
– Аз съм учуден. Играл съм ка­то защитник, но се питам как с трима-четирима бранители около един човек и вкарват гол на Левски? Топката отива на главата на играча, а той се навежда. Грешки, които не бива да се допускат. В Левски фут­болистът трябва да умее да играе с глава, а не да се учи те­първа. Също така, ако десният му крак е по-силен, да се учи как да борави с левия. Има нужда от попълнения в защитата. В нападението също, трудно се бележат голове… Общо взето във всички линии трябва да се намерят добри футболисти. Но ако има възможност, разби­ра се, защото това струва па­ри. Без финанси не става нищо. Виждате отбори като Арда и ЦСКА 1948 с български играчи са пред Левски. Видя се, че с игра­чите, които имаха сините, не ставаха нещата. Само излиш­ни пари са влагани в тях. Но, който е сключвал с тях две-тригодишни договори, сега ръководството им сърба супата.