Легенда на Ювентус ще получи предложение за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джанлуиджи Буфон ще играе в Ювентус и през следващия сезон

Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон най-вероятно ще получи предложение за нов договор от “бианконерите”. Италианският шампион ще предложи контракт за още една година на ветерана – до юни 2022 година, съобщава журналистът от вестник “Гадзета дело Спорт” Николо Шира.

Джиджи Буфон навърши 43 години на 28 януари, като настоящият му договор с Юве е до лятото на тази година. Ако договорът на една от легендите на италианския футбол с Юве бъде удължен, то той ще стане най-възрастният футболист в историята на италианския елит, подобрявайки рекорда на друг вратар – Марко Балота, който се появи на терена на 44 години, 1 месец и 8 дни. Балота държи същия рекорд и в турнира Шампионската лига, след като пази за Лацио на 43 години, 8 месеца и 8 дни.

“Джиджи продължава да удивлява с работата си на терена! В Ювентус в момента работят над удължаването на договора му до 2022 г. Целта е да играе в Серия А във възраст на 44 години и да подобри рекорда на Марко Балота, пише още Скира в своя профил.

Джанлуиджи Буфон има куп отличия в своята велика кариера – той е десеткратен шампион на Италия, световен шампион с националния отбор на Скуадарата през 2006-а година. Той е печелил наградата за най-добър вратар в Италия цели 12 пъти, като също така е бил избиран три пъти вратар №1 на Европа в анкета на УЕФА, както и вратар номер 1 на Световното първенство през 2006 година.