google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният баскетболист Патрик Юинг е „под наблюдение и напълно изолиран в локална болница“ в САЩ, след като е дал положителна проба за коронавирус.

В изявление в „Туитър“, членът на баскетболната „Зала на славата“ предупреждава феновете – „ Вирусът е сериозен и не бива да се подценява“ – след което добавя – „ Ще се излекувам и всички заедно ще успеем да преминем през това.“

Юинг прекара по-голяма част от кариерата си в Ню Йорк Никс, където бе избран 11 пъти за „Мача на звездите“. Той бе част и от най-великия отбор в историята – „дрийм тийма“ на САЩ, спечелил Олимпиадата в Барселона през 1992.

57-годишния баскетболист в момента е старши треньор на университетския отбор по баскетбол на Джорджтаун. От колежа обявиха, че Юинг е единствения от техния екип, дал положителна проба за Covid-19.

„Искам да споделя, че дадох положителна проба за коронавирус. Този вирус е много сериозен и не трябва да се подценява. Искам да окуража всички да останат на безопасно място и да пазят себе си и близките си. Сега, повече от всякога, искам да благодаря на медицинските работници и всички хора, които са на първа линия. Аз ще бъда добре и всички заедно ще преминем през това“ – се казва в изявлението на легендарния играч за „Туитър“ акаунта на Джорджтаун Юнивърсити.