Легендата Петър Чех се завръща на вратата за Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чешкият вратар ще играе за резервния отбор на "Сините"

Бившият вратар на Челси Петър Чех ще вземе участие в мач на резервния отбор на тима срещу Тотнъм в понеделник в първенството до 23 г. Треньорският щаб ще пусне чешкият страж, тъй като титулярният вратар Лукас Бергстрьом е играл в събота за младежкия отбор, а неговият заместник хърватинът Карло Цигер се готви с основния отбор на “сините”.

Чех също тренира с първия отбор на Челси, но в крайна сметка треньорите планират да го пуснат в резервния отбор, а не Цигер. 38-годишният Чех сложи край на кариерата си през януари 2019 година, а за настоящия сезон беше включен в състава на лондончани и от септември тренира с основния отбор.

В свободното си време вратарт играе също за хокейния отбор на Гилдфорд Финикс. В своята страхотна кариера, Петър Чех е играл за чешките отбори Хмел и Спарта, за френския Рен и за Арсенал. Той печелил 4 пъти титлата във Висшата лига с Челси (2004/2005, 2005/2006, 2009/2010, 2014/2-15), 4 пъти Купата на Англия и три пъти Купата на Лигата. Чех има трофея и от Шампионската лига (2012) и Лига Европа (2013).

С екипа на лондонския Арсенал той за втори път вдигна Суперкупата на Англия. След края на кариерата си Петър Чех сключи котракт с хокейния Гилдфорд Финикс.

Петър Чех е рекордьор по изиграни мачове за националния отбор на Чехия – 124.