Легия (Варшава) ще опита да изкуши Неделев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полският шампион Легия (Варшава) е поредният клуб, който ще опита да отмъкне диаманта в селекцията на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Халфът прави фурор с изявите си в Първа лига през този сезон, а някои от зрелищните му попадения попаднаха дори в международните хроники.

Според журналиста Бартек Ковалски, който има реноме на близък до ръководството на клуба от полската столица, в Легия били готови да започнат преговори за Неделев веднага, тъй като искали да осъществят сделката преди края на трансферния прозорец.

Мнозина се съмняват, че този трансфер е осъществим, имайки предвид, че дълго време българският национал демонстрираше неохота да напусне отбора на сърцето си и любимия Пловдив. На камък през годините удариха опитите дори на Лудогорец, ЦСКА София и Левски да го привлекат.

Само преди няколко дни обаче Неделев намекна, че би бил склонен да заиграе в чужбина, опровергавайки информацията, че той е отказал да премине в турския Трабзонспор.

“Не е вярно, че аз се отказал, турците изведнъж спряха да се интересуват,” заяви игралият с неособено голям успех в Майнц Неделев.

Миналия сезон Легия стана шампион на Полша, но за поредна година претърпя провал в Шампионската лига, след като загуби у дома с 0:2 от кипърския Омония (Никозия). Отборът обаче продължава участието си в Лига Европа.

Наставник на тима е сръбския треньор Александър Вукович, като в състава има голям брой чужденци от Хърватия, Франция, Португалия, Испания, Чехия, Унгария и дори Гвинея.