google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джордан Аю също би искал да опита нещо ново в нов клуб

Дългият период на Джордан Аю в Кристъл Палас може скоро да приключи, тъй като се предполага, че Лестър Сити е предявил сериозни намерения към ганайският нападател.

Аю беше основна фигура в атакуващия вал на ,,орлите” след първоначалния си трансфер под наем от Суонзи Сити през лятото на 2018 година, който беше превърнат в постоянен такъв за 2,4 милиона паунда година по-късно. 32-годишният футболист отбеляза 23 гола и направи 22 асистенции в 211 мача за Палас, като постигна най-добрите си статистически показатели през миналия сезон, вкарвайки 7 гола в 35 мача от Висшата лига.

Договорът на Аю с Кристъл Палас изтича след по-малко от 12 месеца, което ще накара ,,орлите” да го продадат сега и според Evening Standard, Лестър се стремят да го привлекат на стадион „Кинг Пауър“  за да вдигнат класата си в атакуващ план след като се завръщат във Висшата лига след прекарания минал сезон в Чемпиъншип. Твърди се, че “лисиците” вече са осъществили официален контакт с ганайския нападател и Палас ще бъдат щастливи да пуснат Аю на правилната цена предвид ситуацията с договора му.

„Орлите“ вече загубиха Майкъл Олисе, който отиде в Байерн Мюнхен това лято, но Дайчи Камада пристигна от Айнтрахт Франкфурт, а също така се смята, че клубът е близо до споразумение за Исмаила Сар от Олимпик Марсилия.