Лестър поднесе поредно разочарование за Ливърпул в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" стигнаха до обрат срещу мърсисайдци в последните минути

Лестър спечели с 3:1 домакинството си на Ливърпул благодарение на обрат с попадения в последните минути. Мърсисайдци поведоха в резултата с гол на Мохамед Салах в 67-ата, но последният четвърт час Лестър успя да отбележи три гола и взе трите точки. Точни за „лисиците“ бяха Мадисън (78), Варди (81) и Барнс (85). След днешния успех тимът на Брендън Роджърс е с 46 точки и измести Манчестър Юнайтед (45) от второто място. Ливърпул, който загуби трети пореден мач, е четвърти с 40 точки, а лидер е Манчестър Сити с 50.

Дебют за мърсисайдци направи новото попълнение Озан Кабак, който подписа с тима на Юрген Клоп в последния ден от трансферния прозорец.

В 10-ата минута Хендерсън изведе добре Салах, който обаче не успя да нанесе удар след намеса на Перейра. Египтянинът падна в наказателното поле и претендираше за дузпа, каквато не бе отсъдена. Две минути по-късно ситуацията бе идентична, като и в този случай не бе отсъдено нарушение на Перейра срещу Салах.

Юрген Клоп трябваше да прави принудителна смяна в 16-ата, тъй като Милнър се контузи и беше заменен от Тиаго.

Шмайхел се намеси много добре при удар на Фирмино от малка дистанция в 27-ата, но освен това имаше и вдигнат флаг за засада.

Първата добра възможност за „лисиците“ се откри в 36-ата минута, когато Варди засече с глава центриране на Барнс, но не затрудни Алисон.

Малко преди почивката гредата помогна на гостите след удар на Джейми Варди.

В 57-ата Александър-Арнолд стреля директно от фаул, топката се отби в играч на стената, след което срещна напречната греда.

Грешка при изнасянето на топката от страна на Тилеманс в 67-ата доведе до пробив на Александър-Арнолд отдясно, Фирмино овладя между двама и извади за Салах, който бе точен за 0:1.

Домакините вдигнаха оборотите след получения гол и успяха да върнат равенството в 78-ата минута след попадение на Джеймс Мадисън. Голът първоначално бе отменен заради засада на Амартей, но след проверка с ВАР се видя, че ситуацията е чиста.

Три по-късно Варди направи обрата пълен след груба грешка на Алисон, а в 85-ата Харви Барнс сложи точка на спора с трети гол за „лисиците“.