Лестър се справи с новака Лийдс и вече е на точка от Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" спечелиха с 4:1 гостуването си на "Елънд Роуд"

Лестър спечели с 4:1 визитата си на Лийдс в 7-ия кръг на Висшата лига и зае второто място във временното класиране. „Лисиците“ имат 15 точки в актива си и са само на една от лидера Ливърпул. Новакът Лийдс остава на 10-ата позиция с 10 точки.

Домакините направиха сериозен пропуск във втората минута на двубоя. Патрик Бамфорд получи отлична шанс да открие резултата, но от около 4-5 метра нанесе удар с глава в обсега на Шмайхел. „Лисиците“ отвърнаха мигновено – още в същата минута Робин Кох опита да върне топката към Мелие, кълбото забави своя ход заради мокрия терен, от което се възползва Варди, той преодоля вратаря и извади към  Барнс, който вкара на празна врата.

Шест по-късно Варди можеше да направи втора асистенция на Харви Барнс, който обаче си поведе прекалено силно и вратарят изби в корнер.

В 11-ата Мелие изби с вещина опасен удар на Барнс, насовен към горния ляв ъгъл.

В 21-ата Варди засече с глава пас отдясно, Мелие парира, но нямаше какво да направи при добавката на непокрития Тилеманс – 2:0.

Джеймс Джъстин направи отлично извеждащо подаване на Бамфорд в 38-ата, но нападателят на домакините си поведе силно и Шмайхел опази суха мрежа.

Лийдс започна ударно второто полувреме. В 48-ата Стюарт Далас центрира фалцово в пеналта, няколко играчи се разминаха с топката, а Шмайхел закъсня, след което топката се озова в мрежата за 1:2.

Пабло Ернандес отправи техничен удар извън пеналта в 55-ата, но топката рикошира в сглобката на вратата.

Лестър си върна преднината от два гола в 76-ата, когато Мадисън изведе на стрелкова позиция Юндер, той обаче подаде покрай вратаря за Варди, който вкара трети гол за гостите.

В края на двубоя „лисиците“ получиха дузпа за нарушение срещу Мадисън, която отсъдена след проверка с ВАР, а Тилеманс бе точен за крайното 1:4.