Ливърпул обърна Лестър в Купата на Лигата, Челси надви Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал също продължава напред в турнира след успех над брентфорд

Ливърпул победи Лестър с 3:1 на “Анфийлд” в мач от 1/16-финалите на Купата на Лигата. “Червените” направиха обрат, за да стигнат до успеха срещу “лисиците”. Попаденията за домакините вкараха Коди Гакпо. Доминик Собослай и Диого Жота след почивката, а за Лестър се разписа Кейси Макатир.

Юрген Клоп направи доста промени в състава, като Ливърпул доминираше преди почивката, но не успя да вкара попадение. Още в 3-ата минута Лестър отбеляза ранен гол чрез Кейси Макатир. “Лисиците” се прибраха в съблекалнята след края на първото полувреме с попадение от един гол.

Три минути след началото на втората част Коди Гакпо изравни резултата. Нидерландският национал се разписа след асистенция на сънародника си Гравенберх.

В 70-ата минута Ливърпул направи пълен обрат. Доминик Собослай се появи от пейката пет минути преди това и се разписа за 2:1 след подаване на Ендо. Малко преди последния съдийски сигнал Диого Жота вкара трети гол за домакините и така мърсисайдци продължиха на 1/8-финалите на Купата на Лигата с комфортна победа.

Място сред 16-те най-добри в турнира намери и Челси. Тимът на Маурисио Почетино победи Брайтън с 1:0 с гол на Николас Джаксън. Така “сините” сложиха край на серията си от три мача без успех и вкараха първи гол през месец септември.

Арсенал също се класира на 1/8-финалите в турнира. “Топчиите” надвиха Брентфорд с 1:0 като гости. Рийс Нелсън донесе успеха на “артилеристите” с попадение още в 8-ата минута.

В друг интересен мач тази вечер, отборът на Евертън постигна изненадваща победа като гост на Астън Вила. Блекбърн пък продължи напред в турнира с разгромен успех с 5:2 над Кардиф.

Атрактивни коефициенти за следващия кръг на първенството на 29 септември са налични за потребителите, които имат Winbet bg регистрация.