Лева: Близо сме до едно от най-големите постижения в историята
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберт Левандовски говори пред медиите преди началото на участието на Байерн на Световното клубно първенство

Полският национал Роберт Левандовски, който е и голмайсторът на Байерн Мюнхен в последните години, е амбициран да помогне на тима да завоюва трофея от Световното клубно първенство. Ако баварците вдигнат и тази група, то те ще завършат един невероятен сезон, в който спечелиха Първа Бундеслига, Купата на Германия, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Германия.

„Ако спечелим Световното клубно първенство, ще извършим едно от най-големите постижения в историята на футбола. Знаем, че сме много близо, но трябва да останем концентрирани на 100 процента. Би било наистина специално. Не само за нашия клуб, но и за Германия“, заяви Левандовски.

В понеделник Байерн започва участието си в надпреварата с двубой срещу Ал Ахли от Египет на полуфиналите.

„Отправяме се към ново предизвикателство. Най-добрият европейски тим срещу най-добрите от другите континенти. Ще бъде специално, но ние сме готови. Спечелихме всичко, което можеше да се спечели през изминалата година. Това е последният възможен трофей“, каза още полският голаджия.

Левандовски е вкарал 24 гола в 19 мача през този сезон и направи коментар за своето постижение.

„От години слушам как това е най-добрият Левандовски. Няма значение на колко години съм. Все още мога да подобря играта си и се опитвам да го правя. Но знам, че се чувствам добре. Опитвам се да съм на най-доброто си ниво всеки сезон“, завърши нападателят.