Левандовски ще пропусне първия мач на Европейското 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Робърт няма да играе в откриващия мач на Полша на Евро 2024.

Робърт Левандовски – суперзвездата на Полския национален мъжки отбор по футбол, ще пропусне откриващия двубой на своята нация на предстоящото Европейско първенство в Германия след като получи контузия в приятелския двубой срещу Турция в Понеделник.

Нападателят на Барселона трябваше да бъде заменен в началото на победата с 2-1 на Полша срещу Турция у дома в тяхната последна контролна среща като смяната се състоя в 32-тата минута на срещата.

Контузията на нападателя беше 2-рата за вечерта за нападател на „Дружина полска“ след като Карол Швидерски трябваше да напусне също принудително след като отпразнува откриващото попадение на Полша.

Футболистът на Рома Никола Залевски вкара победния гол късно в мача, но радостта от победата беше помрачена от контузиите, които получиха футболистите на домакините.

Националният отбор на Полша публикува официално съобщение преди минути, в което обяви, че Левандовски страда от разкъсан бицепс на мускула, което ще му попречи да бъде на терена в първия мач на Полша на турнира.