google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шокиращ резултат се получи в последния мач тази събота от “Ла Лига” – Леванте победи Реал Мадрид с 1:0 на собствен терен в мач от 25-ия кръг на първенството. Единственото попадение в мача реализира Хосе Моралес в 79-ата минута и донесе успеха на валенсианци.

Реал Мадрид диктуваше темпото в началото на мача и имаше по-добрите атаки. В 7-та минута Бензема стреля от малък ъгъл, но без успех. Малко след това Еден Азар затрудни стража на домакините, който все пак се намеси подобаващо. В 11-ата минута Иско комбинира с Бензема, ала последният не направи най-добрия си удар и Айтор Фернаднес спаси.

В 16-ата минута Реал имаше нов шанс за гол. Каземиро опита с глава да прехвърли вратаря на “белия балет”, но токата мина встрани от вратата. В средата на полувремето играта бе по-равностойна и нямаше ситуации пред двете врати. Шест минути преди края на първаста част “белият балет” организира добра атака, но липсваше завършващият удар. Малко след това Модрич шутира опасно, но Айтор отрази удара му и топката излезе в корнер.

Осем минути след началото на второто полувреме, Еден Азар се включи на скорост отляво, получи топката и излезе сам срещу вратаря. Азар обаче не успя да преодолее вратаря Айтор и Реал стигна само до корнер. След последвалия ъглов удар, халфът Каземиро насочи топката към ръката на Кампаня. “Белите” поискаха дузпа, но такъва не бе отсъдена. В 60-ата минута Вукчевич стартира контра нападение за домакините. Роджър Марти не видя намиращия се на отлична позиция Енис Барди, като вместо това стреля и вбеси наставника си Пако Лопес.

В 66-ата минута Марсело сбърка в близост до вратата и даде възможност на Леванте, но техният опонент не успя да се възолзва от грешката на бразилеца. Минута по-късно Еден Азар получи контузия и на негово място се появи Винисиус Жуниор. В 68-ата минута Карим Бензема не успя да открие резултата, след като изпусна момента за удар от отлична позиция.

Леванте нанесе своя удар в 79-ата минута, когато Никола Вукчевич изведе много добре Хосе Моралес. Моралес напредна отляво и с първото си докосване шутира от въздуха към близкия ъгъл, като не остави шансове на Тибо Куртоа за 1:0. В 83-тата Винисиус нахлу много добре в ляво на нападението на гостите и намери Бензема, който обаче не получи шанс от Бруно да шутира, след като бранителят направи страхотен шпагат.

Реал Мадрид хвърли всички сили до края на мача да изравни резултата, но не се получи. Така тимът на Зинедин Зидан загуби важни точки на ‘Суидад де Валенсия’ в битката за титлата в Испания. Реал Мадрид остана на второто място в лигата, като има две точки пасив спрямо лидера Барселона.