Левски и Ботев Пловдив спретнаха зрелищно реми на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" може да съжаляват, че не спечелиха трите точки в София

Отборите на Левски и Ботев Пловдив завършиха наравно 2:2 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Найджъл Робърта и Мартин Петков отбелязаха попаденията за “сините”, докато Атанас Илиев се разписа на два пъти за “канарчетата”.

Двата отбора започнаха по-предпазливо срещата, но доста бързо офанзивният футбол на “Герена” взе връх. В 11-ата минута Атанас Илиев стреля покрай вратата на “сините”. Пет минути след това нападателят на Ботев Пловдив намери мрежата. Ребин Сулака допусна грешка, като Маркиньос нахлу в наказателното поле на домакините и комбинира с Атанас Илиев, който от перфектна позиция не сбърка за 0:1.

В 22-ата минута Ботев можеше да удвои аванса си, като и този път Сулака допусна сбърка, но за негова радост Атанас Илиев не намери очертанията на вратата. Четири минути след това Мартин Райнов отправи неточен удар с глава.

Левски успя да изравни в 33-ата минута чрез Найджъл Робърта. Нидерландецът получи подаване от Йоруков и с хубав удар прати топката в мрежата на Георги Аргилашки – 1:1.

“Сините” бяха по-активният отбор в следващите минути и съомяха да обърнат резултата. Робърта се възползва от грешка в играч на “жълто-черните” и напредна в половината на Ботев. Нидерландецът комбинира с Мартин Петков, който с мощен шут порази вратата на гостите – 2:2.

Пет минути след началото на второто полувреме Георги Аргишалки отрази удар на Робърта. В 56-ата минута обаче Ботев Пловдив възстанови равенството. Рада Рабей пусна прекрасен пас за Атанас Илиев, който от чиста позиция насочи топката в мрежата с крак за 2:2.

В 75-ата минута гостите имаха добър шанс да обърнат резултата. Па Конате нахлу в пеналта на Левски и падна на земята, но кълбото отиде в Маркиньос, който комбинира с Атанас Илиев, чийто шут бе спасен от Звонимир Микулич.

Две минути след това “жълто-черните” имаха нов шанс за трето попадение. След центриране от корнер Мишел Еспиноса отправи удар с глава, но топката се отби в напречната греда на “сините”.

В продължението на срещата Ботев Пловдив пропусна пореден шанс. Славчо Шоколаров получи отлично центриране в наказателното поле, но не успя да засече по най-добрия начин топката.

След това реми на ‘Герена’, Левски вече е с актив от 21 точки и заема 9-ото място в класирането, докато Ботев Пловдив е със 17 пункта на 11-ата позиция в таблицата.

Стартови състави:

Левски: 1. Звонимир Микулич, 4. Мартин Райнов (к), 5. Ребин Сулака, 6. Ивайло Найденов, 8. Симеон Славчев, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 20. Начо Монсалве, 23. Фейсал Рерас, 77. Илия Юруков, 79. Мартин Петков

Ботев Пд: 33. Георги Аргилашки, 28. Филип Филипов (к), 25. Станислав Работов, 5. Марио Младеновски, 3. Па Конате, 22. Реда Рабеи, 21. Емануел Току, 13. Мишел Еспиноза, 10. Славчо Шоколаров, 9. Атанас Илиев, 7. Маркиньос