Левски и ЦСКА отново излизат на ринга на Вечното дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора ще напълнят Националния стадион "Васил Левски" в 15:45ч.

Днес Левски и ЦСКА си дават първата среща за сезона във Вечното дерби номер 1 тази кампания в Efbet лига. Срещата ще се проведе на стадион “Васил Левски” и ще започне в 15:45 часа, като главен съдия ще бъде Драгомир Драганов.

Левски влиза в мача от по-силна позиция, като заема второто място в класирането с 25 точки, три по-малко от лидера Лудогорец, макар и с мач повече. “Сините” загубиха последния си двубой срещу Ботев (Пловдив), но показват стабилно представяне от началото на сезона. Треньорът Станислав Генчев разполага с почти пълен състав, като единственият под въпрос е Макун, който не игра за Венецуела заради травма в аддукторите. Очаква се в нападение Левски да разчита на Алекс Колев и Мустафа Сангаре.

ЦСКА от своя страна изпитва сериозни затруднения този сезон. Тимът се намира на 12-о място с едва 10 точки и ще се стреми да продължи стабилизацията си под ръководството на новия треньор Александър Томаш. Подобно на Левски, “червените” също загубиха последния си мач, отстъпвайки на Септември (София).

На стадиона се очаква наелектризираща атмосфера, като феновете на Левски вече са изпълнили двата сектора, предназначени за тях, с около 17 000 души. Поддръжниците на ЦСКА са по-малко, но също запълват своите места. За да се предотвратят инциденти, са предвидени по-сериозни буферни зони между агитките.