google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Левски може да се възползва oт възможността да анулира предварителния договор с вратаря на Цървена Звезда Зоран Попович. Подобни мерки налага несигурната финансова обстановка в клуба, съобщава „Тема спорт“.

За съдействие ще се разчита на бившия вратар на „сините“ Боян Йоргачевич. Той в момента работи като треньор на вратарите в Цървена Звезда и ще се опита да обеди Попович да скъса договора по взаимно съгласие.

Зоран Попович е втори вратар на сръбския шампион. Титулярния страж на отбора е Милан Борян, който изкара кратък период в Лудогорец и дори записа минути в Шампионската лига със екипа „разградските орли“.

Левски и родения през 1988 вратар подписаха договор зимата. Спортния директор Ивайло Петков лично пътува до Кипър, където Звезда бе на лагер, за да уреди трансфера. След това настъпи задържането на Божков и кризата причинена от коронавируса и „сините“ са преценили, че не могат да отделят пари за заплатата на чуждестранен врата. По предварителния договор Попович ще трябва да взима над 10 000 евро на месец.

Ники Михайлов също получава подобна сума, което не удовлетворява Левски и ръководството ще поиска да разтрогне договора на българина. Контрактът на Михайлов е до края на следващия сезон.

Титулярният страж на „Герена“ Милан Миятович също ще си тръгне през лятото. В договорът му има клауза за удължаване с една година, но сините нямат намерение да я активират.

Ако Левски успеят да разкарат Зоран Попович, Петър Хубчев ще трябва да разчита на българска вратарка двойка през следващия сезон. Под рамката ще застане новопривлеченият национален вратар Георги Георгиев, а на пейката шанс за изява ще чака младия талант Петър Иванов.