Левски не успя да бие Ботев Враца, но изпревари ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Ботев Враца и Левски не излъчиха победител в двубой от 24-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион “Христо Ботев” завърши наравно 0:0 и двата тима си поделиха по една точка.

Това бе четвърти пореден мач за “сините” без победа от подновяването на първенството. Все пак със спечелената точка тимът на Петър Хубчев изпревари отборa на ЦСКА-София и зае третото място заради по-добра голова разлика.

Домакините започнаха с две промени в сравнение с мача с ЦСКА (1:2) за Купата във вторник. Андреас Васев и Чавдар Ивайлов бяха заменени от Христо Златински и Атанас Зехиров. Нападаението на врачани бе водено от Петър Атанасов, Даниел Генов и Том. В тима на Левски пък имаше само една промяна от драматичния двубой с Лудогорец в четвъртък – Райнов заемни наказания Тиам.

В 16-ата минута домакините можеха да открият резултата, като крилото Даниел Генов стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата. Малко след това Нуно Рейш шутира над вратата на съперника, за да създаде първото положение за госитите. В 29-ата минута Атанас Зехиров шутира опасно, но Миятович спаси.

Левски наглед имаше притежанието на топката, но нападенията на домакините бяха по-опасни. В 39-ата минута съдията не даде червен картон на Янис Каргас, който фаулира откъсващия се Даниел Генов. Крилото щеще да се озове сам срещу Миятович. В 40-ата минута пък попадение на домакините бе отменено поради засада, която съществуваше.

През второто полувреме играта бе равностойна и нямаше много голови положения. Иначе Левски започна с една промяна втората част като Насиру Мохамед замени Станислав Костов. Малко след подновяването на играта пък Мартин Петков заемни Станислав Иванов. Направените промени от Петър Хубчев не дадоха голям резултат. Ботев Пловдив правеше по-добрите атаки и притискаше съперника. Левски имаше по-добри минути единствено в средата на полувремето. В крайна сметка попадение във Враца не падна и двата тима взеха по една точка от този двубой.