Левски обърна Берое след хеттрик на Робърта и е на четвъртфинал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мартин Камбуров отбеляза за заралии при загубата с 1:3 на "Герена"

Левски е на 1/4-финалите за Купата на България след победа с 3:1 над Берое. Заралии откриха резултата на „Герена“ след гол от дузпа на Камбуров, но след хеттрик на Робърта тимът на Славиша Стоянович се поздрави с крайния успех. Гостите играха последният половин час от двубоя с човек по-малко, след като Охене получи директен червен картон.

В 26-ата минута Файсел Рерас закъсня при опита да изчисти топката от пеналта и фаулира Фуртадо, след което Станислав Тодоров показа бялата точка. Мартин Камбуров беше безкомпромисен и даде преднина на Берое. Това бе и 25-и гол за ветерана срещу Левски, с което изпревари легендата Петър Жеков по този показател.

Левски се върна в мача в 38-ата, когато Найджъл Робърта вкара великолепен гол от фаул, връщайки паритета.

Юруков комбинира с Робърта в 57-ата, нидерландецът с едно докосване изведе Ивайло Найденов, който опита по земя да прати покрай вратаря Генадий Ганев, но стражът спаси.

Четири по-късно заралии останаха с човек по-малко при необмислена постъпка на Карлос Охене. Ганаецът фаулира Мартин Петков, след което сякаш умишлено стъпи върху играча на домакините, за което му беше показан червен картон.

В 64-ата реферът отсъди дузпа за Левски за нарушение на Цветков срещу Юруков, а Найджъл Робърта отбеляза 11-метровия наказателен удар.

Звездата на „сините“ беше пожален в 67-ата минута от рефера Станислав Тодоров. Робърта атакува остро с бутоните напред вратаря на гостите, при опит да играе с топката, но за това си действие получи само жълт картон, въпреки сериозните претенции на заралии.

Минута по-късно Макута направи прекрасен рейд отляво, финтирайки двама играчи в синьо, комбинира с Георги Ангелов, който шутира от линията на наказателното поле, но над вратата.

В добавеното време Найджъл Робърта се възползва от грешка в средата на терена и след бърз пробив през центъра оформи своя хеттрик и крайното 3:1.