Левски обърна Черно море на “Тича” в последния двубой за сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" допуснаха загуба с 1:2, след като на почивката водеха в резултата

Левски стигна до пълен обрат с 2:1 като гост на Черно море в последния кръг на кампанията. Варненци направиха много силно първо полувреме, в което поведоха в резултата, но след почивката отстъпиха инициативата и „сините“ стигнаха до победа след попадения на резервите Радослав Цонев и Валери Божинов.

Черно море подходи с голяма агресия от първата минута, като положенията пред вратата на столичани следваха едно след друго.

Стефан Велев стреля покрай целта в 3-ата минута, а секунди след това Исмаил Иса нанесе с глава първия точен удар в двубоя, но без да затрудни Николай Михайлов.

В 14-ата Исмаил Иса подаде добре на Касми, който обаче стреля във вратаря. Малко след това силен удар на Мартин Дичев бе отново спасен.

В 17-ата минута Андраде пусна в предни позиции за Касми, който не успя да изпревари Патрик-Габриел Галчев, а и Михайлов излезе навреме да избие. Топката обаче стигна до Васил Панайотов, който с точен шут от дъгата на пеналта прати в опразнената врата.

„Моряците“ продължиха да диктуват темпото и направиха няколко пропуска, най-сериозен от които в 40-ата минута, когато Касми бе изведен от Андраде на чиста позиция, но би над вратата.

След почивката „сините“ показаха по-уверена игра, а в 69-ата минута резервата на Левски Радослав Цонев върна равенството с отлично изпълнение от фаул, при което прати неспасяемо в горния десен ъгъл.

Последваха изнервени минути с много сблъсъци и единоборства, а реферът Ивайло Стоянов се наложи на няколко пъти да показва картони с жълт цвят.

В 80-ата опитният Ники Михайлов отстъпи мястото си на Пламен Андреев, който няколко минути след това се наложи да спасява при техничен удар на Панайотов извън наказателното поле.

Обратът стана пълен в 89-ата минута, когато опитният Валери Божинов, който влезе като резерва в заключителните минути, засече с глава центриране на Здравко Димитров и вкара за крайното 1:2.